De Gendt nog steeds in het geel: "Voor mij is dit dus niet zo'n verrassing"

Redactie
| 8 reacties
De Gendt nog steeds in het geel: "Voor mij is dit dus niet zo'n verrassing"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft zijn gele leiderstrui met succes verdedigd in de tijdrit van de Dauphiné. Daardoor zal hij ook in de etappe van donderdag nog steeds in het geel rond rijden.

"Ik heb al verschillende keren een top 10-plaats in een tijdrit behaald. Voor mij is dit dus niet zo'n verrassing", opent De Gendt bij Sporza. "Je moet op zo'n dag hele goeie benen hebben en die had ik vandaag. Ik verlies 5 seconden op Froome en dat wil zeggen dat mijn conditie momenteel heel goed is."

De Gendt houdt zelfs nog een mooie bonus over op de favorieten. "Ik had het verschil met de klassementensmannen iets groter verwacht, maar ik heb nog een voorsprong van 27 seconden op Porte. Dat is niet slecht. Als ik de trui verloren zou hebben, dan nam ik er vrede mee. Maar ik ging dit shirt niet zomaar afgeven."

Vrijdag

Dit weekend zal De Gendt het geel wellicht kwijtspelen. "Ik wil het geel tot het einde van deze Dauphiné dragen, maar dat zal niet gebeuren. De klim in de etappe van vrijdag is een beetje te steil voor mij en ik verwacht dat de klassementsmannen dan onder elkaar zullen vechten. Maar ik sta mijn trui niet zomaar af. Ik zal me op die klim niet opzij zetten, maar zal à bloc rijden", besluit hij .

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties