Theuns dé outsider? "Het is twijfelen tussen aanvallers en sprinters, ik ben beide"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent-Wevelgem
| 0 reacties
Theuns dé outsider? "Het is twijfelen tussen aanvallers en sprinters, ik ben beide"
Foto: © photonews

Bij Team Sunweb wordt alles op Edward Theuns gezet. Hij kan een heuvel over én is sterk in de sprint. Twee kwaliteiten die de doorslag kunnen geven in Gent-Wevelgem.

"Ik voel me goed, Milaan-San Remo was een goeie koers voor mij om terug te keren na die val in Parijs-Nice", aldus Edward Theuns bij de start in Deinze.

"Ik heb het gevoel dat alles ging zoals ik het wou. Die koers was mentaal belangrijk. Ik ben vandaag ook de kopman, maar een renner als Matthews gaan we niet van kilometer nul laten werken. Ook hij zal de finale rijden."

Avermaet, Naesen, Sagan en Gilbert als favorieten

"Het is moeilijk in te schatten wie vandaag de grootste concurrenten zijn. Het is altijd twijfelen tussen aanvallers en snelle mannen. We gaan vooral naar Quick-Step Floors moeten kijken, als je ze vrijdag bezig zag."

Als Sagan en Van Avermaet gaan, moet je proberen meegaan

-Edward Theuns

Als het voor de aanvallers is, heeft ook Theuns zijn lijstje favorieten klaar. "Van Avermaet, Naesen, Gilbert en toch ook Sagan. Ik denk dat Sagan zeker niet slecht is, je moet hem er altijd bij rekenen, ook al was het vrijdag heel wat minder."

"Waar ik mezelf bij reken? Bij de aanvallers én de sprinters. Ik koers gewoon om altijd vooraan mee te zijn. Dan kan je nog altijd rekenen op je spurt. Als Sagan en Van Avermaet gaan, moet je proberen meegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties