Tim Wellens deed ons even dromen van tweede Belgische ritzege: "Ik dacht dat we voorop zouden blijven"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Tim Wellens deed ons even dromen van tweede Belgische ritzege: "Ik dacht dat we voorop zouden blijven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mooi nummertje dat Tim Wellens gisteren weer opvoerde in de Ronde van Italië. In de bijzonder lastige finale in Osimo stak de 27-jarige Belg van Lotto Soudal de hand uit naar de ritzege, maar uiteindelijk werd hij tot de orde geroepen door roze trui Simon Yates. Zonde...

Wellens sloeg diep in de finale de handen in elkaar met Zdeněk Štybar en dat was eigenlijk niet het plan: "Het was niet mijn bedoeling om al op vijf kilometer van de streep aan te vallen. Eigenlijk wilde ik wachten tot de slotklim. Maar toen Štybar aanviel, besloot ik om mee te wippen. Ik dacht dat de klassementsrenners naar elkaar zouden kijken en dat we zo voorop zouden blijven."

Niet zo slecht bekeken van de aanvalslustige Limburger, maar toen kwam er die straffe explosie van de roze trui: "Ik had heel goeie benen, maar toen Simon Yates zijn aanval plaatste, kwam er al snel een einde aan mijn poging. Nu volgen er twee sprintetappes aan en daarin zal ik mijn werk doen voor Jens Debusschere", klonk het na afloop bij Sporza.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties