Mathieu van der Poel blikt met gemengde gevoelens terug: "Tegenover vorig jaar wel grote stappen gezet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Mathieu van der Poel blikt met gemengde gevoelens terug: "Tegenover vorig jaar wel grote stappen gezet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag was hij opnieuw succesvol met winst in de short track in La Bresse, maar vandaag staat het 'echte' werk op het programma met de Wereldbekermanche. Van der Poel weet dat winnen moeilijk wordt en kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen.

Conditioneel zit alles snor bij de Europese kampioen veldrijden. "De conditie is best wel goed. Ik denk dat dat vorige week al duidelijk was in Noorwegen", zegt van der Poel in een videoboodschap van zijn team. "Ik heb daar met een heel goed gevoel rond gereden. Ik hoop dat op de mountainbike ook te laten zien. De short track was al redelijk geslaagd, dus ik kijk er wel naar uit."

Hoe kijkt de Nederlander terug op zijn parcours in de Wereldbeker mountainbike? "Een beetje met gemengde gevoelens", bekent hij. "Door die polsblessure is het een beetje tegengevallen."

"Ik had voor het seizoen gezegd dat ik graag een Wereldbeker wilde winnen. Dat is niet gelukt en dat zal zondag ook erg moeilijk worden, maar ik kan natuurlijk wel proberen. Tegenover vorig jaar heb ik wel enkele grote stappen gezet."

Laatste test voor WK

In september vindt het WK plaats. "Dit is mijn laatste grote test. Volgende week ga ik nog op trainingskamp, dus daar kan ik nog wel een en ander bijschaven. Maar normaal gezien zou de vorm nu toch al goed moeten zijn", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties