Ondanks levenslange dopingschorsing heeft Johan Bruyneel wilde plannen: "Ik wil een 10e keer de Tour winnen"

Redactie
| 0 reacties
Ondanks levenslange dopingschorsing heeft Johan Bruyneel wilde plannen: "Ik wil een 10e keer de Tour winnen"
Foto: © photonews

Johan Bruyneel werd door het Internationale Sporttribunaal TAS levenslang geschorst. Maar dat weerhoudt de voormalige teammanager van US Postal er niet van om toch een terugkeer naar de wielersport te ondernemen.

Bruyneel werd door het TAS levenslang geschorst door zijn aandeel in de dopingzaak van Lance Armstrong. De Amerikaan won 7x op rij de Tour, maar bekende na zijn carrière dat hij doping had gebruikt. 

Ondertussen is Bruyneel druk bezig met een boek te schrijven. "Pokerface is de titel", laat Bruyneel weten in een gesprek met De Morgen. "Tegen de Tour moet het er liggen. Ondertitel: 'De ongemakkelijke waarheid van het profwielrennen'. Ik mis de wielersport niet, maar ik had wel liever zelf besloten hoe en wanneer ik was gestopt", klinkt het.

Maar als het aan Bruyneel zelf ligt, dan keert hij ooit terug naa rde wielersport. "Ik zou graag een tiende Tour winnen", verrast hij. "In welke hoedanigheid, dat vertel ik pas als het concreet is. En Lance en ik hebben ook plannen om samen iets te doen, maar daar kan ik echt niks over kwijt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties