Eén man stuwt team van Van Avermaet naar onverhoopte start: "Ploeg koerst nu anders"

Eén man stuwt team van Van Avermaet naar onverhoopte start: "Ploeg koerst nu anders"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het CCC van Greg Van Avermaet is onverhoopt goed begonnen aan 2019. Onze landgenoot kan de verdienste daar voor echter niet opstrijken. Het is de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin die de grote katalysator is met zijn nationale titel tijdrijden en ritzege in de Tour Down Under.

Daar hoeft het niet bij te blijven. Bevin staat op kop in het puntenklassement en leidt ook nog altijd in de algemene rangschikking. "Er zijn twee type renners die de eindzege kunnen afpakken: sprinters die kunnen klimmen, met Daryl Impey op kop, en dan is er uiteraard nog Richie Porte", zegt Bevin in een persbericht van Belga.

GEEN GIGANTISCHE MARGE

"Het komt er op aan met allebei rekening te houden. Ik heb een voorsprong van 21 seconden op Richie. Dat is geen gigantische marge. Gelukkig draait het er in deze wedstrijd vooral om een allrounder te zijn. Eigenlijk moet je gewoon beter klimmen dan de sprinters en beter sprinten dan de klimmers", analyseert hij verder.

Het is duidelijk dat hij zich al helemaal in zijn sas voelt in zijn nieuwe team. "Voor mij persoonlijk is deze ploeg een groeikans. De ploeg koerst nu volledig anders en dat bevalt me enorm. Ik hou echt van de manier waarop we racen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties