Ziet CCC kans mislopen om gooi te doen naar derde overwinning?

Ziet CCC kans mislopen om gooi te doen naar derde overwinning?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

CCC, de ploeg van Greg Van Avermaet, is opvallend goed aan het seizoen begonnen door al snel twee zeges te laten optekenen. Dat komt allemaal dankzij Patrick Bevin. Die is ook nog altijd leider in het klassement in de Tour Down Under, maar het is onzeker of hij in de laatste rit van start kan gaan.

De Nieuw-Zeelander kwam in de aanloop naar de sprint in Strathalbyn ten val. "Het was een nerveuze rit", reageerde Bevin. "Het was de hele dag vechten voor je positie. Even het wiel raken was voldoende en ik ging neer. Ik ben redelijk aangeslagen, maar hoop dat ik morgen van start kan gaan. Gelukkig is er niets gebroken."

Piotr Kosielski, de teamdokter van CCC, gaf nog wat meer duiding. "Patrick onderging in een ziekenhuis in Adelaide X-Rays en CT scans. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld en had hij ook geen interne bloedingen, al zijn er wel kneuzingen en is hij geschaafd over zijn hele lichaam."

TESTEN OP HERSENSCHUDDING

Op een beslissing over zijn al dan niet aantreden in de slotetappe is het nog even wachten. "Hoewel de CT scan aantoonde dat er geen hoofdblessure is, is onze voornaamste zorg een eventuele hersenschudding. We zullen hiervoor nog een test doen vooraleer een finale beslissing te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties