Crème de la crème kijkt mekaar in de ogen in Argentinië: welke clashes mogen we verwachten?

Crème de la crème kijkt mekaar in de ogen in Argentinië: welke clashes mogen we verwachten?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van Peter Sagan over Mark Cavendish tot Fernando Gaviria. Of ook: Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Nairo Quintana. Allemaal komen ze aan de start van de Ronde van San Juan. Kortom: veel schoon volk. Welke toppers gaan mekaar daar in Argentinië nu echt het vuur aan de schenen leggen?

Want uiteindelijk gaan al die renners elk met hun eigen plan naar daar. Sagan kiest voor een naar eigen zeggen tragere opbouw, maar heeft dit jaar wel al gewonnen. Hem mogen we dus verwachten. Na alle ziektes en blessures is Cavendish op zoek naar dat goede koersgevoel, dat hem moet helpen om weer zo snel mogelijk competitief te worden.

Gaviria mag je verwachten in de vlakke etappes, die wil zo snel mogelijk de nul van de tabellen vegen en indruk maken op zijn nieuwe ploegmaats. Alaphilippe zit nooit om een stunt verlegen. Evenepoel moet in zijn eerste profkoers niets. Enkel stelen met zijn ogen misschien. Alleen: die brandende ambitie van hem beslist er misschien anders over.

Van Nairo Quintana zijn we zeker niet gewoon dat hij vroeg op het seizoen gaat schitteren in rittenkoersen. Al is het goed mogelijk dat de Colombiaan genoeg heeft van de mindere uitslagen en dit seizoen van in het begin alles uit de kast gaat halen. Ook voor hem is het in ieder geval zijn eerste koers van het jaar.

SPRINTTREIN TESTEN

De sprinters komen in de openingsdagen aan zet, met vooral de eerste etappe naar Pocito die echt vlak is. De nieuwe trein van Gaviria kan meteen getest worden. Iedereen wenst Cavendish een goede vorm toe. Het zou opvallend zijn moest die er na de jaarwisseling plotsklaps zijn, maar als dat het geval is, kan dat leiden tot een mooi duel.

Terwijl de sprinttrein van Gaviria nog volop getest moet worden, weet Cav in ieder geval waaraf en waaraan. Het harde werk van Vermote wordt bij Dimension zeker geapprecieerd en Eisel kent als laatste man ook wel het klappen van de zweep. Deceuninck-Quick.Step trekt in principe de kaart Hodeg en houdt Richeze achter de hand.

Op dag twee loopt het toch al meer op en af. Een sprint? Ja, maar dan toch eerder voor types à la Sagan. Zijn profiel blijft toch zeldzaam. Diegenen die hieraan kunnen beantwoorden, maken op dag vier misschien toch ook kans. We duiken dan al wel het middengebergte in, maar de verwachting is dat er in de afdaling een hergroepering tot stand komt. Al ruikt een sterke Tiesj Benoot misschien ook zijn kans.

VUURWERK OP ALTO COLORADO?

Maar volgende week vrijdag is dé dag om aan te stippen: de rit met aankomst bovenop de Alto Colorado. Alaphilippe wordt verwacht als kopman van Deceuninck-Quick.Step. Is Quintana in Argentinië om echt te koersen in plaats van warm te lopen, dan kan hij zich niet verstoppen. Wat een strijd zouden we krijgen in dat geval. En wat kan Evenepoel al? 

Voor de klimmerstypes onder de deelnemers is het een dag om naar uit te kijken. Voor de rest - eigenlijk voor de klimmers ook - is het afzien. De afsluitende etappe is dan weer een echt vlakke rit, met lokale rondjes in San Juan. De snelle mannen die al afspraak hadden op dag 1 kunnen dan eens bekijken welke progressie ze gemaakt hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties