Rampzalige slotavond voor Robbe Ghys, renner van Lotto-Soudal mag alsnog vieren

Rampzalige slotavond voor Robbe Ghys, renner van Lotto-Soudal mag alsnog vieren
Foto: © photonews

Het heeft niet mogen zijn voor Robbe Ghys. Hij ging nochtans als leider de slotavond van de Zesdaagse van Berlijn in, maar op dag zes ging het helemaal mis. Ghys tuimelde samen met de Nederlander Wim Stroetinga van de eerste plaats en haalde zelfs het podium niet. De winst was voor Kluge/Reinhardt.

In de korte achtervolging zag de Belgisch-Nederlandse combinatie de voorsprong al ferm slinken. Bij het begin van de lange achtervolging stonden Ghys en Stroetinga nog wel aan de leiding, maar de voorgift op de concurrentie was miniem.

Ze kozen zelf voor de aanval en dat plan was ook de Polen Pszczolarski en Staniszewski genegen. Er bleken echter andere koppels nog meer overschot te hebben. Kluge/Reinhardt, Hester/Morkov en Graf/Müller sloegen hun slag in de laatste twintig minuten.

DUITSERS RIJDEN VOLDOENDE RONDES BIJEEN

Zo moesten Ghys en Stroetinga vrede nemen met een vierde plaats. Ze eindigden uiteindelijk nog op twee ronden van Kluge en Reinhardt. Kluge, dit jaar rijdend voor Lotto-Soudal, en zijn landgenoot zetten ook Hester/Morkov en Graf/Müller nog op een ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties