De Ketele geraakt niet verder dan ereplaats in puntenkoers, omnium geen succes voor Kopecky

De Ketele geraakt niet verder dan ereplaats in puntenkoers, omnium geen succes voor Kopecky
Foto: © photonews

Voorlopig blijft België op het WK baanwielrennen op één medaille steken. Nochtans was Kenny De Ketele in het verleden al wel eens goed voor een medaille in de puntenkoers. Dit jaar moest hij zich tevreden stellen met een negende plek. In het omnium kon Lotte Kopecky geen hoge toppen scheren.

Het was een puntenkoers over 160 ronden, waarin De Ketele al eens op pad trok met Jan-Willem van Schip. Die zou aan het eind van het verhaal met de wereldtitel staan pronken. De Ketele kon zich niet meteen mengen in de debatten om de medailles en oordeelde achteraf dat hij een tand te klein reed. Een negende plaats was zijn deel.

Het was alvast beter dan de prestatie van Lotte Kopecky in het omnium, die na een 23ste plaats in de scratch eigenlijk aan een 'mission impossible' begonnen was. Ze werd nadien 19de in de temporonden en 22ste in de afvalling. Het resulteerde in een 19de plaats in het eindklassement. Nederland was ook in deze discipline weer aan het feest, want Kirsten Wild verlengde haar titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties