Arnaud Démare op de valreep geklopt door Ier in zesde etappe Parijs-Nice

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Arnaud Démare op de valreep geklopt door Ier in zesde etappe Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zesde etappe in Parijs-Nice is gewonnen door de Ier Sam Bennett. De renner van BORA-hansgrohe gooide in extremis zijn voorwiel nog voor dat van de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Goed voor zijn tweede ritzege.

Met de zware etappe van zaterdag in het verschiet kregen de renners vrijdag nog een overgangsrit in Parijs-Nice. De Fransman Calmejane trok in de aanval met Kirsch, Pichon en Finetto, maar de renner van Direct Energie zal al snel in dat het onbegonnen werk was. Calmejane liet zich dan ook uitzakken. 

Toen het peloton dichtbij kwam, trok Thomas De Gendt in de aanval. Hij graaide de punten voor het bergklassement mee, maar Deceuninck-Quick.Step en Mitchelton-Scott namen de wedstrijd in handen. Al was het al snel duidelijk dat Dylan Groenewegen geen derde etappe zou winnen. Ook voor Caleb Ewan zou een eerste ritzege niet lukken, hij kwam ten val in volle finale. 

Nét niet voor Démare

Arnaud Démare was dus één van de topfavorieten voor dagwinst en leek zijn eerste ritzege te pakken, maar dat was buiten Sam Bennett gerekend. De Ier corrigeerde de Fransman nog in de laatste meters met een ultieme jump. Goed voor zijn tweede ritzege. Démare en Trentin mochten mee op het podium, de leiderstrui blijft bij Michal Kwiatkowski. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties