Sterke Nibali verbaast ook Dylan Teuns: "Ze leken mekaar het wit uit de ogen te kijken"

Sterke Nibali verbaast ook Dylan Teuns: "Ze leken mekaar het wit uit de ogen te kijken"
Foto: © photonews

'Good old' Vincenzo Nibali heeft er zeker zijn aandeel in om er een boeiende Giro van te maken. Op zijn 34ste kan 'de Haai van Messina' het nog altijd? Maar geraakt hij in de laatste dagen ook nog voorbij Richard Carapaz? Dylan Teuns, ploegmaat van Nibali, buigt zich over de zaak.

De huidige roze trui heeft handig kunnen profiteren van zijn rol als underdog. "Ik heb de indruk dat ze Carapaz onderschat hebben", stelt Teuns in Het Laatste Nieuws. "De grote mannen hebben hem in het begin veel vrijheid gegeven en zo heeft hij veel tijd gepakt. Hij is favoriet voor eindwinst - hij geeft mij in ieder geval een heel goeie indruk."

Ook Nibali zelf speelde zo een riskant spelletje. "Woensdag had ik het gevoel dat Nibali en Roglic nog altijd bezig zijn met hun pokerspel, ze leken mekar het wit uit de ogen te kijken toen Landa en Carapaz wegreden. Ik snap het ook wel: het is normaal dat je wat schrik hebt voor Roglic als er nog een slottijdrit aankomt."

GIRO BELANGRIJKER DAN TOUR

In elk geval zal Nibali kunnen terugblikken op een goede Giro. "Nibali heeft toegeleefd naar deze Giro, voor hem is dit het hoofddoel van het jaar, belangrijker dan de Tour. Ik ben zelf ook een beetje verrast dat hij zo goed is. Ik ben zeker dat hij nog iets gaat proberen. Dat zit in zijn karakter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties