Ploeg van André Greipel heeft toptransfer zo goed als beet

Ploeg van André Greipel heeft toptransfer zo goed als beet
Foto: © photonews

Toen André Greipel Lotto inruilde voor Arkéa-Samsic, stond zijn nieuwe werkgever toch eerder bekend als een bescheiden ploegje. Daar zou vanaf volgend jaar wel eens verandering in kunnen komen. Greipel krijgt dan waarschijnlijk Nairo Quintana als ploegmaat.

Er lijkt alvast voldoende ambitie aanwezig bij Arkea-Samsic. Het was één van de ploegen die belanstelling toonde voor Julian Alaphilippe en wordt ook gelinkt aan andere sterke Fransen als Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard. Om in het rondewerk echt potten te gaan breken, wil het niemand minder dan Nairo Quintana inlijven.

UAE KOMT TE LAAT

Het contract van de Colombiaan bij Movistar loopt af. Enkele dagen geleden sprong ook UAE op de kar om hem binnen te halen, maar de ploeg van Philipsen lijkt te laat te komen. Volgens El Pais is een akkoord met Arkéa-Samsic erg dichtbij. Dat is ook niet echt te verwonderen. Quintana zou bij het Franse team twee en een half miljoen euro per jaar kunnen verdienen, plus een stevige bonus bij een Tourzege.

Als het effectief tot een overstap komt, wordt Quintana zeker en vast een ploegmaat van André Greipel. De Duitse sprinter ligt in 2020 immers nog onder contract. Een eventuele transfer kan wel pas aangekondigd worden vanaf 1 augustus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties