Christopher Froome eist kopmanschap in de Tour nog niet helemaal op en verduidelijkt zijn ambities voor WK

Christopher Froome eist kopmanschap in de Tour nog niet helemaal op en verduidelijkt zijn ambities voor WK
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Thomas die toch enige tijd nodig heeft om weer aan te knopen met de vorm van vorig jaar en Bernal die nog nooit een grote ronde als kopman reed, lijkt het evident dat Ineos in de Tour vol inzet op Froome. Die zet zichzelf op gelijke hoogte van de andere twee en ziet er geen probleem in.

Toch is het overduidelijk de ambitie van Froome om de Tour weer op zijn naam te schrijven, benadrukt hij bij Sporza. "Het zou heel speciaal zijn om nummer vijf te winnen en in het clubje te geraken van renners die vijf keer de Ronde van Frankrijk gewonnen hebben. Het zou een enorme eer zijn. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn. Na elk van de vier vorige Tours die ik gewonnen heb, is het er niet gemakkelijker op geworden."

Froome, Thomas en Bernal willen eigenlijk hetzelfde. Wie gaat dan de absolute kopman zijn? "We moeten het afwachten. Het is geen probleem. Het is eerder een probleem voor onze tegenstanders", denkt Froome. Vooral met Thomas heeft hij een goede band. "We trainen bijna elke dag samen, ook thuis in Monaco. We hebben nu het trainingskamp in Tenerife samen gedaan. We zijn al tien jaar ploegmaats en goede vrienden."

NAAR DE WK-TIJDRIT?

Het WK voor eigen volk in Yorkshire zit ook al in het achterhoofd van de viervoudig Tourwinnaar. "Het zou zeker een doel kunnen zijn en misschien mik ik zelfs op de tijdrit. De wegrit is meer iets voor een renner als Peter Sagan. Het is een droom om wereldkampioen te worden, maar ik moet realistisch zijn. Ik heb nog nooit een eendagskoers gewonnen. Voor mij persoonlijk is het niet realistisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties