OFFICIEEL: Ronde van Frankrijk gaat door zonder topfavoriet Froome!

OFFICIEEL: Ronde van Frankrijk gaat door zonder topfavoriet Froome!
Foto: © photonews

Kleine ramp voor Christopher Froome. In plaats van vol voor de ritzege te gaan in de tijdrit van de Dauphiné, is de Britse klassementsman afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn Dauphiné is voorbij en hij moet ook een streep trekken door de Ronde van Frankrijk.

Froome was de tijdrit in Roanne gaan verkennen, maar kwam daarbij ten val en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. De situatie was dus toch behoorlijk ernstig en het was bang de verdere onderzoeken afwachten. Al snel deden geruchten over een bekkenbreuk de ronde.

BEVESTIGING VAN BRAILSFORD

Zijn ploeg Ineos heeft hierop weliswaar nog niet gereageerd, maar Dave Brailsford heeft wel bevestigd dat het gaat om een zware blessure en dat Chris Froome niet op zes juli aan de Tourstart in Brussel gaat verschijnen. Het wordt dus een Tour zonder de vooraf grootste favoriet.

Door het afhaken van Froome zullen ze bij Team Ineos hun pionnen moeten herschikken. Ze hebben wel nog altijd twee kopmannen over met titelverdediger Geraint Thomas en aanstormend talent Egan Bernal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties