Belgische amateurrenner Joren Touquet (ex-Veranda's Willems) overleden op vakantie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 116 reacties
Belgische amateurrenner Joren Touquet (ex-Veranda's Willems) overleden op vakantie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Droevig nieuws uit de Belgische wielerwereld. De 26-jarige amateurrenner Joren Touquet (archieffoto 2012, nvdr) is op vakantie in Tenerife overleden.

Touquet, die samen met zijn vriendin op vakantie was in Tenerife, was als amateurrenner aan zijn derde seizoen bij Decock-Van Eyck-Devos Capoen aan de slag. "Met droefheid en heel veel spijt laat onze ploeg Wielerteam Decock-Van Eyck- Devos Capoen weten dat ploegmakker, klasbak en heel goede vriend Joren Touquet onverwachts is overleden", aldus Rik Roose.

"Het nieuws sloeg in als een bom. Onze gedachten gaan eerst en vooral uit naar de familie van Joren, die wij heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode. RIP, Joren. Het was een eer om ploegleider te zijn voor jou! Jouw deugnieterij zullen wij nooit vergeten, tot ooit..."

In 2014 en 2015 kwam hij uit voor Veranda's Willems, dat toen nog een continentale licentie had. De 26-jarige Touquet stond bekend als één van de betere renners uit het West-Vlaamse amateurwielrennen en werd vorig jaar nog achtste op het BK voor eliterenners zonder contract. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties