Peter Sagan doktert plannetje al uit bij eerste passage en beschikt opnieuw over de punch van weleer

Peter Sagan doktert plannetje al uit bij eerste passage en beschikt opnieuw over de punch van weleer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een matig voorjaar waarin hij nooit helemaal zijn draai vond? Het ligt alweer achter hem. Sagan is immers in Zwitserland, waar hij de laatste negen jaar altijd won. Nu dus ook. En wat een kracht gaat er plots weer uit van zijn sprint. Niemand kon zijn wiel houden. Alles is weer goed in Sagan-land.

Het aantal overwinningen in de bewuste rittenkoers dikt echt wel aan. Het cijfer twintig is niet eens meer zo veraf. "Ik ben blij met mijn zeventiende ritzege in totaal in de Ronde van Zwitserland. Ik wil het hele team bedanken voor het brilliante werk. Ze hebben de koers gecontroleerd en mij in perfecte positie gebracht om te kunnen winnen."

VEEL GELEERD UIT EERSTE PASSAGE

Ook aan Murten zal de Slovaak dus goede herinneringen overhouden. "Het was een heel snelle finale en het was redelijk hectisch. Iedereen wilde vooraan zitten. Toen we voor het eerst doorkwamen aan de finish, was het al duidelijk dat als ik wou winnen, ik in één van de eerste posities moest zitten bij de laatste bocht naar links."

Tot daar het plan. Dat is één zaak. Dan moet je het natuurlijk ook nog tot in de perfectie kunnen uitvoeren. "Dat was het geval. Ik was in staat om in de laatste meters aan te vallen en de overwinning te pakken", wist een tevreden Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties