Tim Wellens ziet hoe Van der Poel & co de wetten van vroeger veranderen

Tim Wellens ziet hoe Van der Poel & co de wetten van vroeger veranderen
Foto: © photonews

Tim Wellens won onlangs op knappe wijze de tijdrit in de Baloise Belgium Tour, maar binnenkort komt dat andere rondje er weer aan. De Ronde van Frankrijk. Daarvoor op hoogtestage gaan doet Wellens niet meer. Snel scoren is wel de boodschap. Anders doet de aanstormende generatie het binnenkort wel.

Na twee eerdere deelnames, die niet echt meevielen, waagt Wellens zich een derde keer aan de Tour. Zonder op hoogtestage te gaan en daarin verschilt Wellens van zowat het hele Tourpeloton. "Ik heb dat in het verleden vaak gedaan, maar vond het geen meerwaarde. Ik had niet het gevoel dat ik daarna zoveel beter was", zegt de renner van Lotto-Soudal in GvA.

Hij ziet ook de nadelen in van zo'n hoogtestage. "Het is toch een mentale opoffering, je moet er koersen voor laten vallen en je moet het ook inplannen. Je legt ook al je eieren in één mand door zo te pieken en dat vind ik toch riskant."

De winnaars worden steeds jonger en jonger 

Het wordt er in elk geval niet gemakkelijker op om te winnen. Zeker niet met een nieuwe gouden generatie die zich op het voorplan nestelt." Het is een feit dat Evenepoel al indruk heeft gemaakt. De winnaars worden steeds jonger en jonger. Dat hebben de wielerliefhebbers graag."

Wout en Mathieu zijn uitzonderlijk getalenteerd 

Tim Wellens

En dan zijn er die zelfs nu al absolute top zijn, met Mathieu van der Poel en Wout van Aert. "Mij hebben ze altijd gezegd dat ik tijdens het seizoen niet op mijn mountainbike mocht zitten. Dan zie je iemand als Mathieu van der Poel elke dag van fiets wisselen en hij wint bijna alles. Wout en Mathieu zijn natuurlijk uitzonderlijk getalenteerde renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties