Mark Cavendish reageert bijzonder ontgoocheld na niet-selectie voor Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Mark Cavendish reageert bijzonder ontgoocheld na niet-selectie voor Tour
Foto: © photonews

De meest opvallende vaststelling in de Tour-selectie van Dimension Data was ongetwijfeld het ontbreken van Mark Cavendish. De Britse sprinter is na pech en ongelukken al maanden op zoek naar zijn beste vorm. De niet-selectie kwam dan ook hard aan bij de sprinter.

Cavendish hoopte met Dimension Data mee te mogen naar de Tour, maar de ploegleiding besliste om Cavendish thuis te laten. 

'Hart gebroken'

"Wat kan ik zeggen? Mijn hart is gebroken omdat ik niet mee mag naar de Tour", laat Cavendish weten in een uitgebreid bericht op Twitter. "Ik probeer al mijn hele carrière op tijd in vorm te zijn. Het zorgde ervoor dat ik steeds mijn doelen bereikte of er erg dichtbij kwam."

"Na een lang en moeilijk gevecht vorig jaar door het Epstein Barr Virus en een aangepast trainingsschema wilde ik in juli pieken", aldus een zichtbaar teleurgestelde 'Cav'. "Maar ondanks dat ik er niet zal zijn, zal ik zoals altijd mijn ploegmaats aanmoedigen. Ik wens hen veel succes in Frankrijk."

Cavendish won in totaal al 30 ritten in de Tour. Dat zijn er 4 minder dan absolute recordhouder Eddy Merckx. Hij kon dit seizoen nog niet het zegegebaar maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties