Derde keer, goede keer voor Tim Wellens? "Mezelf in Dubai onderworpen aan enkele tests"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Derde keer, goede keer voor Tim Wellens? "Mezelf in Dubai onderworpen aan enkele tests"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens en de Tour? Een geslaagd huwelijk is het tot dusver nog niet geweest, maar de Truienaar van Lotto Soudal doet dit jaar opnieuw een poging tot verzoening. "Ik denk dat ik dit jaar met betere benen aan de start zal verschijnen."

Lotto Soudal gaat vol voor ritzeges in de komende Tour. "We vertrekken naar de Ronde van Frankrijk met een sterke ploeg. Caleb Ewan is onze kopman en iedereen gelooft in zijn kunnen. Dit is inmiddels mijn derde Tour de France en ik heb geleerd uit het verleden. Mijn twee voorbije passages in Frankrijk waren niet de meest succesvolle."

Dat had natuurlijk ook iets met het warme weer te maken. Iets waar de Limburger geen echte fan van is. "Ik zal nooit fan worden van hele warme temperaturen, maar ik ben voorbereid. Zo heb ik mezelf in Dubai onderworpen aan enkele tests die hopelijk zullen lonen", zegt Wellens.

Efficiënter met energie omspringen

"Daar waar ik in het verleden misschien te impulsief was, wil ik nu efficiënter met mijn energie omspringen. Met de Ronde van België en heel wat trainingsblokken heb ik een andere voorbereiding gehad. Ik denk ook dat ik dit jaar met betere benen aan de start zal verschijnen. Als Belg een Grote Ronde kunnen starten in eigen land is iets heel bijzonder", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties