Michel Wuyts duidt grootste belager van Team Ineos aan

Michel Wuyts duidt grootste belager van Team Ineos aan
Foto: © photonews

Met de start van de Ronde van Frankrijk in het vooruitzicht buigt ook Michel Wuyts zich over de verschillende kanshebbers. Heel wat klassementsmannen zijn er natuurlijk niet bij, maar er zijn nog kanshebbers genoeg. Wellicht levert Ineos de winnaar, maar Wuyts gelooft ook in Pinot.

Verschillende renners uit de top vijf van vorig jaar moesten al vooraf afzeggen. "Voor mij is Dumoulin de meest aantrekkelijke favoriet die ontbreekt. Van Froome mocht je niet verwachten dat hij op zijn 34e de Tour nog aantrekkelijk zou maken. Een man van die leeftijd springt niet rond als het jonge veulen van vroeger. Een eventuele vijfde eindzege zou er gekomen zijn op de berekening", geeft de tv-commentator mee bij Sporza.

Pinot kan stevigste belager worden van Ineos 

Michel Wuyts

Oliver Naesen & co hopen op een podiumplaats of zelfs een eventuele eindzege voor Romain Bardet. De Tour is ook uitgetekend voor de Fransman, maar hij heeft nog geen gewag gemaakt van een grote vorm. "Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in het kunnen van Pinot", zegt Wuyts. "Hij is volgens mij af van zijn muizenissen. Pinot kan de stevigste belager worden van Ineos."

Dat laatstgenoemde team zal ook zonder Froome voor eindwinst gaan, met titelverdediger Geraint Thomas of supertalent Egan Bernal. "De homogeniteit van Ineos is niet verzwakt. Maar weten we van Bernal of die drie weken lang op zijn beste kan zijn? Dat soort onzekerheden zijn misschien de sleutel tot een aantrekkelijke Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties