Peter Sagan oogt weer scherp: "Ze zeiden me dat ik nutteloos was, ik ben dan maar gaan trainen"

Peter Sagan oogt weer scherp: "Ze zeiden me dat ik nutteloos was, ik ben dan maar gaan trainen"
Foto: © photonews

Na een tegenvallend voorjaar zouden we misschien wel weer eens de beste Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk kunnen zien. De Slovaak was alvast goedgemutst tijdens de ploegenvoorstelling en kan recordhouder worden als hij opnieuw de puntentrui pakt.

Sagan postte op zijn Twitteraccount een filmpje waarop bleek dat hij de accomodatie voor de eerste Tourrit mee aan het opbouwen was. "Ik heb proberen iets te doen, maar ze zeiden me dat ik nutteloos was, ik ben dan maar gaan trainen", grapte de drievoudig wereldkampioen.

Zijn doel in de Tour is klaar en helder: opnieuw uitpakken in het puntenklassement. "Ik ga zeker proberen om een zevende groene trui binnen te halen. Ik ga mijn best doen. Als ik er in slaag om opnieuw in het groen te eindigen, heb ik dat record toch al beet."

STRESS VOOR GROEN VALT WEL MEE

Tom Boonen opperde al wel eens dat het stresserender is om voor de groene trui te strijden dan voor een andere trui, de bollen of het geel bijvoorbeeld. "Het is zeker stressvol om voor groen te gaan, maar de gele trui is nog wel wat anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties