Lefevere over Mas en Alaphilippe: "De Vuelta is de Tour niet" & "Julian zal wel iets uit zijn mouw schudden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sterrebeek
| 4 reacties
Lefevere over Mas en Alaphilippe: "De Vuelta is de Tour niet" & "Julian zal wel iets uit zijn mouw schudden"
Foto: © photonews

In de sprints moet Elia Viviani voor succes zorgen, als het bergop gaat is het aan sensatie Julian Alaphilippe en de Spaanse klassementsman Enric Mas. Patrick Lefevere weet dat het voor de Fransman niet makkelijker wordt ten opzichte van vorig jaar.

Julian Alaphilippe was vorig jaar één van de absolute smaakmakers in de Tour. Hij won twee ritten en nam de bergtrui mee naar huis. "Vorig jaar was hij de outsider en verraste hij iedereen", aldus Patrick Lefevere. "Dit jaar zal hij minder vrijheid krijgen."

"Hij staat niets voor niets eerste op de UCI-ranking, met 12 overwinningen. Hij zal dus wel iets uit zijn mouw schudden. Of we ook het geel met hem kunnen pakken? We zijn niet alleen. Er zijn nog 21 ploegen die daarop hopen", zegt Lefevere.

Kan Mas in de Tour bevestigen?

De jonge Enric Mas ontpopte zich in de slotweek van de Vuelta tot een te duchten klassementsrenner. Hij werd uiteindelijk tweede en wil dit jaar vol zijn kans gaan in de Tour. "In de Vuelta wilden we wat experimenteren. Wat kon hij en hoe ver kon hij gaan? In de laatste drie dagen haalde hij verrassend uit. Volgens mij zat er vorig jaar nog meer in de Vuelta dan die tweede plek", aldus de teammanager.

"Maar de Vuelta is natuurlijk de Tour niet", voegt Lefevere er vrijwel meteen aan toe. "Er zijn natuurlijk enkele favorieten uitgevallen en enkele renners die beweren dat ze niet zo goed zijn als ze moeten zijn. In Zwitserland was Mas volgens sommigen niet zo goed, maar het is dan nog vijf weken tot de Tour. Want als je ziet waar ze in de laatste week oprijden..."

Caption
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties