Lefevere houdt nieuw recept voor ploegentijdrit nog geheim: "Moeilijk om tegen Van Aert en Martin te strijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Lefevere houdt nieuw recept voor ploegentijdrit nog geheim: "Moeilijk om tegen Van Aert en Martin te strijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Natuurlijk hoopt Deceuninck-Quick.Step zondag te oogsten in de ploegentijdrit in Brussel. De manschappen van Patrick Lefevere zijn regerend wereldkampioen in die discipline. Maar eenvoudig wordt het zeker niet, beseft ook de ploegmanager van één van de succesvolste ploegen van het moment.

Toegegeven, gemakkelijk wordt het niet om zondag te winnen. Van de acht Tour-gangers van Deceuninck-Quick.Step waren alleen Yves Lampaert en Kasper Asgreen er vorig jaar in Oostenrijk bij toen het toenmalige Quick.Step Floors zich voor de laatste keer (in het huidige format) tot wereldkampioen tijdrijden kroonde. 

"We weten dat er veel concurrentie is, maar we zijn natuurlijk wel de wereldkampioen", blikt Patrick Lefevere vooruit. "We gaan ons zeker niet laten doen. Ik ben mij ervan bewust dat Alaphilippe, Mas en Devenyns niet veel wegen en dat het moeilijk is om tegen Van Aert, Van Emden en Martin te strijden."

Nieuw recept (?)

Enkele ploegen gingen op het circuit van Zolder hun ploegentijdrit verder perfectioneren. Anderen hebben ondertussen het succesrecept van Quick.Step gekopieerd door een vliegbasis af te huren. "Maar wij hebben deze keer iets anders uitgevonden. Wat het is? Dat ga ik niet zeggen", lachte Lefevere. 

Vol voor geel

Tot slot: de ploeg die zondag de tijdrit wint, kan wel eens de nieuwe gele trui in de rangen hebben. "Het is moeilijk om te bepalen wie dan het geel zal krijgen. We kunnen natuurlijk moeilijk rond Mas of Alaphilippe heen. Mij maakt het eigenlijk allemaal niet uit. Als hij maar een trui van ons aan heeft. Wanneer ik tevreden zal zijn? Als we een prachtig weekend hebben, zondag winnen en het geel veroveren. Dan zou ik al heel tevreden zijn", aldus de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties