Grand Départ in Brussel betekende enorm veel voor Tour-baas Prudhomme

Grand Départ in Brussel betekende enorm veel voor Tour-baas Prudhomme
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België en Brussel hebben zich weer volop op de kaart gezet door de Ronde van Frankrijk te ontvangen. Ook Tour-directeur Christian Prudhomme was behoorlijk onder de indruk. De beleving rond de vijftigste verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx heeft hem ook geraakt.

Prudhomme kwam er op terug bij de RTBF. "Ik vergezelde Eddy Merckx van het startdorp tot aan de startlijn. De mensen scandeerden zijn naam. Het was onvergetelijk. De Grand Départ was perfect geslaagd. Het was zonder twijfel de meest emotionele Grand Départ die ik heb beleefd."

We weten dat België Merckx koestert 

Christian Prudhomme

Dat had ook veel te maken met de figuur Merckx en hoe die gefêteerd werd. "Ik ben de koers beginnen te volgen met de kampioen Merckx. We weten dat België Eddy Merckx koestert. Dat mee beleven en zien maakt dat gevoel nog sterker."

Prudhomme is dan ook erg tevreden met de keuze om de Tourstart te laten plaatsvinden in België. "Iedereen heeft kunnen zien dat het hart van het mondiale wielrennen in België klopt. Het klopte in Brussel, het klopte in Binche."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties