Lefevere ziet weer vooral eigen team verantwoordelijkheid nemen: "Hiervoor heb ik zijn contract verlengd"

Lefevere ziet weer vooral eigen team verantwoordelijkheid nemen: "Hiervoor heb ik zijn contract verlengd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere keek met veel plezier naar de straffe numero die zijn paradepaardje Julian Alaphilippe in de Tour uit zijn benen schudde. Het zal hem nu nog meer plezieren dat hij de Fransman twee jaar langer aan het team kon binden. En dat het werk van de ploeg onderweg toch iets had opgeleverd.

Lefevere was onder de indruk van de manier waarop Alaphilippe de zege binnenhaalde. "Grote chapeau. Gezien hoe Bernal moest gaan zitten toen hij op 15 kilometer van de meet tekeerging? Dat zegt alles", reageert Lefevere in HLN. "Het leek op een straf plan, maar dat was het in wezen niet, ook al hadden we de rit uitvoerig verkend." 

Het plan was om te spurten voor de ritzege 

Het draaide toch enigszins anders uit dan de vooraf uitgetekende strategie. "Het plan was om te spurten voor de ritzege. In plaats daarvan opteerde hij voor een risicovolle solo, van héél ver al. Met hem weet je 't nooit." Lefevere kan die onvoorspelbaarheid wel appreciëren. "C'était du Julian Alaphilippe. Hiervoor heb ik zijn contract verlengd." 

In aanloop naar de Ronde van Frankrijk werd met luide trom aangekondigd dat de andere ploegen niet op Deceuninck-Quick.Step moesten rekenen om altijd de kastanjes uit het vuur te halen. Maar welk team deed onderweg weer een hoop werk? Juist. "We moeten toch altijd op kop rijden, zo bleek weer. Alleen Jumbo-Visma en wij namen verantwoordelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties