Palmares van Elia Viviani haast compleet: "Dit was de zege die ik nog miste"

Palmares van Elia Viviani haast compleet: "Dit was de zege die ik nog miste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani had zijn snelheid al gedemonstreerd in de tussensprints. Dit keer deed de Italiaan hetzelfde aan de aankomst in Nancy. Een ritzege in de Ronde van Frankrijk, daar zat hij al lang op te wachten. Viviani kan zichzelf nu een garantie noemen op succes in de grote ronden.

Ongetwijfeld valt er een grote druk van zijn schouders. "Dit betekent heel veel. Dit was het grote doel dit jaar. De eerste kans hadden we gemist. Na die fenomenale rit van Julian Alaphilippe was er nu een perfecte lead-out. Mørkøv en Max Richeze zijn ongelooflijk", was Viviani in de wolken met het verloop van de vierde etappe.

"Ik moet dan nog mijn job doen in de laatste honderdtachtig meter. Dit was de zege die ik nog miste", haalde Viviani aan. Een ritzege in de Tour stond inderdaad nog niet op zijn cv. "Ik had wel al gewonnen in de Giro, in de Vuelta."

Ik keek enkel naar het wiel van Richeze 

Teveel kijken naar de andere sprinters deed hij niet. Zijn helpers volgen bleek de perfecte manier om naar de overwinning te vlammen. "Ik volgde gewoon mijn lead-out. De eerste dag had ik het wiel van mijn lead-out verloren. Ik weet dat Mørkøv een goede timing heeft en keek enkel naar het wiel van Richeze." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties