Wellens doet het tegengestelde van wat hij aankondigt

Wellens doet het tegengestelde van wat hij aankondigt
Foto: © photonews

Met wat Tim Wellens voor de koers zegt, hoeft niet meteen rekening mee worden gehouden. Wellens benadrukte dat hij geen initiatief zou nemen in de derde Touretappe en reed zich vervolgens prompt naar de bolletjes. Hij is niet zinnens om die trui nu snel af te geven.

"Het was eigenlijk niet het plan om in de aanval te trekken. Het was eerder de bedoeling dat Thomas De Gendt zou meeglippen, maar Thomas krijgt heel weinig ruimte. De andere ploegen kennen hem natuurlijk na al die jaren. Ik moest eigenlijk maar één keer meeschuiven en het was al bingo", doet Wellens het verhaal van het wedstrijdbegin.

Zijn medevluchters liet hij op een kleine vijftig kilometer van de meet al achter."Toen we moesten versnellen omdat het peloton een tandje hoger schakelde, merkte ik al snel dat ik de sterkste was vooraan. Op een bepaald moment begon ik te geloven dat er meer in zat. Het peloton legde daarna een verschroeiend tempo op waardoor winnen heel moeilijk werd."

BERGTRUI LANGER HOUDEN

Wel kwam Wellens nog als eerste boven op de laatste helling. "Aan de voet van de laatste beklimming reed ik lek. Gelukkig kon ik nog de twee bergpunten wegkapen." Er kondigt zich in de bolletjestrui een rustig dagje aan. "Woensdag en donderdag zijn er meer punten te verdienen. Dan zal het van de vorm van de dag afhangen of ik opnieuw kan meeglippen in een ontsnapping en zo de bergtrui nog wat langer kan houden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties