Wellens legt plan uit om bolletjestrui langer te behouden

Wellens legt plan uit om bolletjestrui langer te behouden
Foto: © photonews

Tim Wellens is voor het eerst vertrokken in een Tourrit als drager van de bolletjestrui. Het is hem goed afgegaan en hij heeft veel complimenten gekregen. Vooral over zijn fiets dan. Die zag er inderdaad prima uit. Wellens al een plan uitgedokterd om de trui langer te kunnen houden.

De leider van het bergklassement heeft genoten van zijn eerste dagje in de bollen. "Het was heel leuk. Er zijn vooral veel mensen komen zeggen dat ik een mooie fiets heb", getuigt Wellens bij Sporza. "De ploeg was goed voorzien, met de fiets, met de helm."

In de slotfase zat hij niet meer bij de eerste groep. Dat had veel te maken met zijn eerder geleverde inspanningen. "Ik had mijn werk gedaan voor de klim. De Tour is nog lang. Het begon wat hectisch te worden. Dan kan ik beter op kop rijden."

Ik zal meer bezig zijn met ritwinst 

In de etappe naar Colmar moet hij aan de bak om zijn bergtrui te verdedigen. Wat is nu eigenlijk het plan? " Ik zal proberen om in de ontsnapping te geraken, maar ik zal meer bezig zijn met ritwinst. Punten voor de bergtrui, dat komt dan wel extra." Maakt Wellens nog kans in andere etappes? "Misschien in de achtste rit en dan in nog twee of drie ritten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties