🎥 Caleb Ewan blijft optimistisch ondanks opborrelende frustratie

🎥 Caleb Ewan blijft optimistisch ondanks opborrelende frustratie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Soudal Lotto hebben ze zich al veelvuldig getoond in ontsnappingen in de Ronde van Frankrijk, maar in de sprints wil het voorlopig nog niet lukken. Al was Caleb Ewan in de zevende etappe wel niet ver verwijderd van de zege. Die mag er nu stilaan wel gaan komen.

Want voor een spurter is het altijd enerverend om lang te moeten wachten op die eerste overwinning. "Ik denk dat ik bewezen heb dat ik er dicht bij zit, maar ik ben nog altijd op jacht naar die ritzege. Het was net niet genoeg. Het is frustrerend. Niet winnen in de eerste week van een grote ronde, ik heb al eerder in die positie gezeten."

De ervaring uit het verleden moet Ewan dus helpen om met zijn emoties om te gaan. "Ik heb er vertrouwen in dat ik nog kan terugkomen", ziet de Australiër het wel zitten. "Met een beetje meer geluk aan mijn zijde kan ik zeker winnen."

Ik deed een bijna perfecte sprint 

De aanpak verschilde wel van in de vorige etappes. "We deden het iets anders. Ik wilde gewoon dat ze me afzetten in een goed wiel. Dat is exact wat ze gedaan hebben. In de laatste kilometer kan ik het wel alleen af. Ik deed een bijna perfecte sprint, maar Dylan Groenewegen was net iets sneller."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties