Gilbert na vertrek naar Lotto Soudal: "Wil dit team naar hoger niveau tillen"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Gilbert na vertrek naar Lotto Soudal: "Wil dit team naar hoger niveau tillen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal kondigde maandag de komst van Philippe Gilbert aan. Een grote vis voor de Belgische formatie.

Gilbert reageerde op de site van de ploeg: “Ik wou sowieso blijven koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik andere oorden moest opzoeken. Het project van Lotto Soudal sprak mij meteen aan.”

“Ik ben enorm blij dat we snel tot een akkoord zijn gekomen. John Lelangue ken ik van mijn periode bij BMC als iemand die organisatie en discipline hoog in het vaandel draagt en met Marc Sergeant als sportief manager heb ik mijn eerste grote successen geboekt”, beseft Gilbert.

“Mijn doelstellingen liggen in eerste instantie bij de eendagskoersen en de grote klassiekers. Lotto Soudal wordt steeds sterker, we moeten proberen vechten tegen de absolute topploegen, niet door op voorhand grote ambities uit te spreken maar door resultaten te behalen.”

“Ik heb de voorbije jaren de ploeg van buitenaf bekeken en ik denk dat ze misschien een gebrek hadden aan een leidersfiguur. Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken”, besloot de 37-jarige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties