Vandegoor over de transfer van Degenkolb: "Hij kan profiteren van de aanwezigheid van Gilbert"

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Vandegoor over de transfer van Degenkolb: "Hij kan profiteren van de aanwezigheid van Gilbert"

De volgende twee seizoenen rijdt de Duitser John Degenkolb in dienst van Lotto Soudal. De klassieke sprinter haalde sinds zijn zware val in 2015 wel nooit meer het allerhoogste niveau.

Bij Sporza reageerde Christophe Vandegoor op de transfer: "In vergelijking met renners als -met alle respect- Keukeleire en Benoot spreken we hier toch van een andere orde. Gilbert en Degenkolb zijn wel twee oudere renners dus dat wordt toch nog wat afwachten."

In 2015 pakte Degenkolb uit met de overwinning in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix of we die Degenkolb nog terug zien wordt afwachten: "Die bijzonder zware val heeft hem toch wat kwaliteiten afgenomen. Hij kan wel gaan profiteren van de aanwezigheid van Gilbert die de klassieke kern op sleeptouw zal nemen."

Zoals Lefevere 

Volgens Vandegoor zal Gilbert de meeste druk wel dragen: "In principe blijft Gilbert de nummer 1. Daar kan Degenkolb van profiteren want Gilbert houdt ervan om ten aanval te trekken. Hij kan meegaan in de schaduw en dat kan alleen maar in zijn voordeel spreken. Op die manier kan Lotto een beetje de tactiek van Lefevere gaan toepassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties