Quintana schuift zichzelf in de underdogpositie: "Hij is mijn favoriet"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Quintana schuift zichzelf in de underdogpositie: "Hij is mijn favoriet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het uitvallen van Carapaz is de rolverdeling bij Movistar duidelijker dan ooit. Valverde gaat voor de ritzeges, Quintana voor de rode trui. Hoe schat de Colombiaan zelf zijn kansen in?

Zuid-Amerikaanse hattrick

Nairo Quintana won de Ronde van Spanje in 2016 en wil dat kunststukje drie jaar later maar wat graag herhalen. "Vanaf rit vijf moeten de klassementsrenners aan de bak en dan zullen de verhoudingen snel duidelijk worden", citeerde Het Laatste Nieuws Quintana op het persmoment van de Vuelta.

"Na de Ronde van Frankrijk (Bernal) en de Giro (Carapaz) zou het mooi zijn om opnieuw een Zuid-Amerikaan op het hoogste podium te hebben. Dat zou een enorm feest worden", aldus Quintana.

Maar dan wordt het wel kwestie om het tijdverlies tijdens de tijdritten te beperken. "De individuele tijdrit is lang (36,2 km) en dat is in het voordeel van Primoz Roglic. Ik zal zeker tijd verliezen, maar moet dat binnen de perken zien te houden. Voor mij is hij (Roglic, nvdr. de topfavoriet, al ben ik ook erg ambitieus en mik ik op het podium", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties