Van der Poel en van Aert pakken overgang naar de weg compleet anders aan

Van der Poel en van Aert pakken overgang naar de weg compleet anders aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu het WK veldrijden erop zit, is het stilaan uitkijken of Mathieu van der Poel en Wout van Aert ook op de weg in elkaars vaarwater komen, zoals vorig jaar op het EK in Glasgow al het geval was. De overgang van veld naar weg verloopt voor allebei wel anders. Zo neemt van der Poel veel minder rust.

Van Aert rijdt woensdag nog in Maldegem en trekt er dan 23 dagen tussenuit. Van der Poel gaat nog door tot Hulst. Vier dagen later staat de Nederlander doodleuk aan de start van de Ronde van Antalya. Sponsorbelangen spelen hier een rol in.

Het is niet de bedoeling dat Mathieu er alles kapot fietst 

Christoph Roodhooft

"Dat is een afspraak die we al in augustus hebben gemaakt", zegt Christoph Roodhooft aan Het Nieuwsblad. "Die Turkse rittenkoers is van de eigenaar van onze hoofdsponsor Corendon. Het is niet de bedoeling dat Mathieu er alles kapot fietst, maar we gaan er natuurlijk ook niet als een bende dwazen rondrijden."

Dan volgt van Aert een heel ander traject met enkel nog die veldrit van morgen. Mathieu Heijboer van het performance-team van Jumbo-Visma komt met de verklaring. "Dat is al veel langer beslist, samen met zijn vroegere teamkader. Zo kan hij mentaal en fysiek herstellen van een seizoen waarin hij misschien minder croste, maar toch lang en lastig was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties