Oliver Naesen over Mathieu van der Poel: "Hij lijkt over niks na te denken"

Redactie
| 14 reacties
Oliver Naesen over Mathieu van der Poel: "Hij lijkt over niks na te denken"
Foto: © photonews

Oliver Naesen was de meest regelmatige Belg van het afgelopen voorjaar, maar greep naast de spreekwoordelijke grote vis. Maar wat dan gezegd van het voorjaar van Mathieu van der Poel? "Het was écht zot hoe goed hij was", aldus Naesen.

Naesen liet tijdens de klassiekers op Twitter al weten dat het een onbegonnen strijd was tegen Mathieu van der Poel. "Ik ben in het verleden al veel geklopt door hem", vertelt Naesen in HNB. "Bij de beloften én bij de profs. Zijn eerste profkoers was ook mijn eerste profkoers. De Ronde van Limburg in 2014. Een massaspurt bergop. Hij won daar onmiddellijk."

"Zoek de uitslag maar eens op. Eén: Mathieu van der Poel. Twee: Paul Martens. Drie: Greg Henderson. Vier: Oliver Naesen. Ik was 23, hij was 19. Dan weet je dat het geen gewone is."

"Eerlijk: vooraf had ik het ook niet gedacht"

Al is een zege in de Ronde van Limburg natuurlijk nog iets anders dan winst in de Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. "Nu, eerlijk: vooraf had ik het ook niet gedacht. Ik ging ervan uit dat hij een voorjaar zoals ik zou rijden. Een keer een podiummeke, een keer zesde, twaalfde… Zo'n beetje mijn niveau. Maar ik ken enkele van zijn ploegmaats goed en had al iets opgevangen."

"Het was écht zot hoe goed hij was. Je ziet dat ook aan zijn energie tijdens de koers. Wij zitten allemaal te denken: Daar moet ik uit de wind zitten, wanneer ga ik die ene cartouche inzetten… Altijd maar wikken en wegen. Terwijl hij over niks lijkt na te denken. Na Dwars door Vlaanderen had ik het direct door: we zouden allemaal een plekje naar achter schuiven", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties