De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Franse kampioen voorgesteld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Franse kampioen voorgesteld

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wereldkampioenschap in Bieles wordt hoogstwaarschijnlijk een duel tussen België en Nederland. Maar wie zijn de kampioenen in de andere cyclocrosslanden? Onze redactie stelt ze aan u voor met het WK in het vooruitzicht.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn ondanks lichte kopzorgen dé topfavorieten voor het WK in het Luxemburgse Bieles. Een duel der lage landen, dus. Toch zijn er natuurlijk heel wat crossers uit andere landen die deelnemen. Daarom stellen we deze week elke dag één van de nationale kampioenen voor van de 'kleinere' crosslanden.

Beginnen doen we op maandag met Clément Venturini. De crosser van Cofidis kroonde zich twee weken geleden voor de eerste keer in zijn carrière tot nationale kampioen van zijn land bij de profs. Nog maar 23 jaar oud, maar zondag viel de Fransman op met een knappe prestatie in de Wereldbeker.

In Hoogerheide viel hij nipt naast het podium en was hij de eerste renner die niet bij Telenet Fidea reed die over de meet kwam. Ook op de weg bewees Venturini al dat hij heel wat in zijn mars heeft. Denk maar aan zijn ritwinst in de Ronde van Oostenrijk vorig seizoen.

Onze voorspelling? In Hoogerheide was er toch wat sprake van een atypische cross en kon Venturini van zijn snelle benen gebruik maken om de vierde plaats te veroveren. Meedoen voor de prijzen wordt zo goed als onmogelijk, maar in een goede dag moet een notering in de top tien zeker bij de mogelijkheden behoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties