OFFICIEEL: Baptiste Planckaert heeft transfer naar WorldTour-team beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Baptiste Planckaert heeft transfer naar WorldTour-team beet

Er was de laatste weken heel wat interesse in de snelle Baptiste Planckaert. Maar de renner van Wallonie-Bruxelles heeft zijn keuze voor volgend seizoen bekendgemaakt. Planckaert gaat bij het Russische Katusha aan de slag.

Planckaert genoot zowel de interesse van Cannondale als van Katusha, maar heeft uiteindelijk toch voor het Russische aanbod gekozen. "Ik heb lang gehoopt dat er een grote ploeg zou aankloppen, maar ik was heel verrast dat het Katusha was", opent de renner. "Het is één van de beste ploegen in de wereld."

Baptiste Planckaert in de Baloise Belgium Tour

De 27-jarige Planckaert spreekt van het ideale tijdstip om een stap hogerop te zetten. "Dit is het juiste moment voor mij. Ik rijd mijn beste seizoen ooit. Het wordt een hele eer om in de klassiekers voor Alexander Kristoff te werken. Maar ik wil mijn snelle benen ook in andere koersen laten zien. 2017 mag nu al beginnen", aldus Planckaert.

Constante renner

En ook teammanager Viacheslav Ekimov is een tevreden man. "Van februari tot en met augustus finishte Baptiste al 39 keer in de top tien. Hij is zeer constant", aldus de Rus. "Hij verdient deze stap hogerop. Ik ben ervan overtuigd dat Baptiste ons niet zal teleurstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties