Word fan! 0

Info

Naam: Nys
Voornaam: Thibau
Nationaliteit: België
Geboortedatum: 12/11/2002

Biografie

Thibau Nys is de zoon van Isabelle Nys en veldritlegende Sven Nys. Thibau is vertrouwd met verschillende disciplines uit de wielersport. In het spoor van zijn vader groeide hij uit tot een toptalent in het veldrijden en tijdens zijn jeugd deed hij ook aan BMX en mountainbiken. Ondertussen is Thibau Nys ook naam aan het maken als wegrenner. 

Momenteel blijft Thibau Nys het veldrijden en het wegwielrennen combineren. Op de weg rijdt Nys voor Lidl-Trek, in de cyclocross voor Baloise Trek Lions, de ploeg waar zijn vader Sven de teammanager van is. 

Tijdens de jeugdcategorieën bleek al dat Thibau de genen van zijn vader geërfd had in het veldrijden. Nys werd twee keer Belgisch kampioen bij de nieuwelingen en één keer bij de junioren. In die laatste categorie deed hij er zelfs een Europese titel en een wereldtitel bovenop. Ook bij de beloften is Thibau Nys wereldkampioen veldrijden geworden. Ondertussen is hij prof geworden en heeft hij ook tussen al die sterke mannen als jonge kerel al een grote stap vooruit gezet. Nys is al een keertje derde geworden op het BK veldrijden bij de elite en haalde al de top 10 op een WK en in de eindstand van de Wereldbeker. Tijdens zijn jonge jaren graaide hij ook een Belgische titel bij de nieuwelingen mee in de cross-country in het mountainbiken.

Om even goed te doen als zijn vader wacht hem in de cross nog een lange weg, maar ondertussen is hij al wel een veel betere wegrenner dan Sven gebleken. Het was een ware ontdekking om zijn potentieel op de weg te leren kennen. Dat kwam in een stroomversnelling toen hij in september 2021 verrassend Europees kampioen werd bij de beloften. Thibau ontpopte zich tot een renner met een ferme eindsprint. Bij WorldTour-ploeg Lidl-Trek talmden ze niet om hem binnen te halen. Bij de profs is hij al rit-en eindwinnaar en beste jongere geworden in de Flèche du Sud, is hij ritwinnaar en winnaar van het puntenklassement geworden in de Ronde van Noorwegen, heeft hij de GP Kanton Aargau gewonnen en een rit in de Ronde van Romandië.

Nieuws

Volgende

Wat is de leeftijd van Thibau Nys?

Thibau Nys is momenteel 21 jaar oud.

Info

Naam: Nys
Voornaam: Thibau
Nationaliteit: België
Geboortedatum: 12/11/2002