Wielerkalender 2022

We zitten in het nieuwe jaar en het betekent ook dat we meteen mogen uitkijken naar het nieuwe wielerseizoen. In januari wordt er bijvoorbeeld al gereden in Australië, maar vanaf de maand februari zijn ook de Europese landen, waaronder België, aan de beurt. 

Klassiekers Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen

Zo krijgen we eind februari de eerste klassiekers op de wielerkalender 2022. Denk maar aan de Omloop bijvoorbeeld. In maart en april volgen dan nog andere Vlaamse klassiekers zoals Gent-Wevelgem, de E3 Saxo Bank Classic en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. Deze klassiekers zijn allemaal onderdeel van de World Tour.

De Ardennenklassiekers

In april wordt het een zeer drukke wielermaand in ons land, want naast de Ronde van Vlaanderen wachten ook heel wat ‘Ardennenklassiekers’. Zo is er de Brabantse Pijl, maar ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Vanaf mei is het op de wielerkalender 2022 dan weer uitkijken naar de grote rondes, want van 6 tot en met 29 mei staat in Italië de Giro op het programma. In augustus/september is het dan weer uitkijken naar de Vuelta. De Ronde van Spanje loopt namelijk van 19 augustus tot 11 september. 

Tour de France

De grote ronde waar iedereen elk jaar op wacht, is natuurlijk de Tour de France. De Franse rittenkoers zal op de wielerkalender 2022 terug te vinden zijn in juli, want de Tour loopt van 1 tot en met 24 juli. 

Buitenlandse koersen

Andere grote wedstrijden die elk jaar in de belangstelling staan, zijn de buitenlandse eendagskoersen. Zo is Milaan-San Remo op 19 maart, de Amstel Gold Race op 10 april, Parijs-Roubaix op 17 april, het EK wielrennen op 21 augustus en het WK op 25 september. Tenslotte is de Ronde van Lombardije zoals elk jaar de grote afsluiter van het wielerseizoen en op de wielerkalender 2022 is dit Italiaanse monument terug te vinden op 8 oktober. 

Programma Remco Evenepoel en Wout van Aert

Enkele landgenoten waar we komend seizoen met een vergrootglas naar gaan kijken, zijn Remco Evenepoel en Wout van Aert. Zo is het programma van Evenepoel al zo goed als bekend, maar ook Wout van Aert weet al van de meeste wedstrijden waar hij aan de start zal staan.

Download Wielerkalender

Download Wielerkalender. De data worden automatisch aangepast, zodat je altijd de laatste data bij de hand hebt.

* Outlook XP/2003 is een oudere kalendertoepassing en biedt geen mogelijkheid om kalenders te synchroniseren. Deze moet dus manueel geüpdatet worden.