Veldritkalender 2022-2023

De veldritkalender voor het nieuwe seizoen is bekend. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle crossen die op de veldritkalender staan.

De veldritkalender start in 2022 op 18 september met de Exact Cross - een nieuwe naam voor de vroegere Ethias Crossen - in Kruibeke. De Exact Crossen zijn acht overkoepelende veldritten, maar vormen geen regelmatigheidscriterium. Er wordt dus geen klassement opgemaakt. De Wereldbeker hoort uiteraard wel weer bij de grote klassementen. Die gaat van start met een Amerikaans tweeluik: de cross in Waterloo op 09/10 en die in Fayetteville op 16/10. Op 29 oktober zal er voor het eerst gecrosst worden in het kader van de Superprestige, in de veldrit van Ruddervoorde. De traditionele Koppenbergcross op 1 november is de start van het X2O-klassement.

Programma veldrijden 2022-2023

De Wereldbeker veldrijden telt twee crossen minder dan vorig jaar en komt dit seizoen aan een aantal van veertien stuks. De ontknoping van de Wereldbeker cyclocross zal op 29 januari 2023 plaatsvinden in het Franse Besançon. De veldritkalender gaat in 2023 dus gewoon verder. Er zijn dit seizoen zeven Superprestigecrossen. De laatste gaat zoals gewoonlijk door in Middelkerke en wel op 11 februari. Op 19 februari sluiten de veldrijders-en rijdsters in Brussel dan weer het X2O-klassement af.

Kampioenschappen veldrijden 2022-2023

Op dat moment zullen ook alle kampioenschappen reeds afgewerkt zijn. Dat zijn opnieuw belangrijke afspraken op de veldritkalender. Op zaterdag 5 en zondag 6 november gaat het EK veldrijden in Namen door. Na de jaarwisseling staan op 14 en 15 januari de nationale kampioenschappen, zoals het BK en het NK, op het programma. Nadien zal er volop toegewerkt worden na het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023.

Wanneer begint het veldrijden?

Op 18 september 2022 begint het nieuwe seizoen in het veldrijden in de Exact Cross in Kruibeke. Die wedstrijd is de start van het veldritseizoen, dat tot en met de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle van 26 februari 2023 zal duren.

Wanneer is het WK veldrijden?

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023 gaat het WK veldrijden door in het Nederlandse Hoogerheide. Dan kennen we de opvolgers van de huidige wereldkampioenen Tom Pidcock en Marianne Vos, die in 2022 het WK in Fayetteville wonnen.

Download Veldritkalender

Download Veldritkalender. De data worden automatisch aangepast, zodat je altijd de laatste data bij de hand hebt.

* Outlook XP/2003 is een oudere kalendertoepassing en biedt geen mogelijkheid om kalenders te synchroniseren. Deze moet dus manueel geüpdatet worden.