Veldritkalender 2023-2024

De veldritkalender voor het nieuwe seizoen is bekend. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle crossen die op de veldritkalender staan.

De veldritkalender 2023-2024 start op 17 september met de Kleeberg Cross in het Nederlandse Mechelen. Deze losse cross is een opwarmertje voor de strijd in de klassementen, die vanaf oktober opnieuw losbarst. Met eerst aandacht voor de Exact Crossen: dat zijn zeven overkoepelende veldritten, maar vormen geen regelmatigheidscriterium. Er wordt dus geen klassement opgemaakt. De eerste Exact Cross gaat op 8 oktober door in Beringen.

De Wereldbeker hoort uiteraard wel weer bij de grote klassementen met een eindrangschikking. Die gaat van start met slechts één in plaats van twee Amerikaanse wedstrijden: de cross in Waterloo op 15/10. Op 22 oktober zal er voor het eerst gecrosst worden in het kader van de Superprestige, meer bepaald in Overijse. De traditionele Koppenbergcross op 1 november is de start van het X2O-klassement.

Programma veldrijden 2023-2024

De Wereldbeker veldrijden telt net zoals vorig seizoen opnieuw 14 manches. De ontknoping van de Wereldbeker cyclocross zal op 28 januari 2024 plaatsvinden in het Nederlandse Hoogerheide, op de GP Adrie van der Poel. De cyclocross kalender gaat in 2024 dus gewoon verder. Er zijn dit seizoen acht Superprestigecrossen. De laatste gaat zoals gewoonlijk door in Middelkerke en wel op 10 februari. Op 18 februari sluiten de veldrijders-en rijdsters in Brussel dan weer het X2O-klassement af.

Kampioenschappen veldrijden 2023-2024

Op dat moment zullen ook alle kampioenschappen reeds afgewerkt zijn. Dat zijn opnieuw belangrijke afspraken op het programma in het veldrijden in 2023-2024. Op zaterdag 4 en zondag 5 november gaat het EK veldrijden in het Franse Pontchâteau door. Na de jaarwisseling staan op 13 en 14 januari de nationale kampioenschappen, zoals het BK en het NK, op het programma. Nadien zal er volop toegewerkt worden na het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2023.

Wanneer begint het veldrijden?

Op 8 oktober 2023 begint het nieuwe seizoen in het veldrijden écht in de Exact Cross in Beringen. Die wedstrijd is de start van het Belgische veldritseizoen, dat tot en met de Sluitingsprijs Oostmalle van 25 februari 2024 zal duren.

Wanneer is het WK veldrijden?

Op zaterdag 3en zondag 4 februari 2023 gaat het WK veldrijden door in het Tsjechische Tabor. Dan kennen we de opvolgers van huidige wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel, die in 2023 het WK in Hoogerheide wonnen.

Download Veldritkalender

Download Veldritkalender. De data worden automatisch aangepast, zodat je altijd de laatste data bij de hand hebt.

* Outlook XP/2003 is een oudere kalendertoepassing en biedt geen mogelijkheid om kalenders te synchroniseren. Deze moet dus manueel geüpdatet worden.