Ook Laurens Sweeck zoekt binnenkort de zon op: "Trainen in mooi weer en goed rusten"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Ook Laurens Sweeck zoekt binnenkort de zon op: "Trainen in mooi weer en goed rusten"

Na Wout van Aert en Mathieu van der Poel zal ook Laurens Sweeck binnenkort de zon opzoeken. De 23-jarige renner van ERA-Circus wil een weekje tot rust komen in Mallorca.

Wout van Aert trekt volgende week met zijn team Crelan-Vastgoedservice opnieuw naar Spanje. De wereldkampioen vertoefde begin deze maand al een weekje in de Spaanse zon. Ook Mathieu van der Poel ging de voorbije dagen de batterijen opladen op het Iberisch schiereiland. En wat met Laurens Sweeck, toch de derde beste cyclocrosser van het moment? "Ik vertrek binnen twee weken naar Mallorca", zegt hij aan Wielerkrant.

Ook Sweeck hoopt zo een paar procenten frisser te zijn als de kerstperiode begint. "Het is er aangenaam vertoeven. Ik kan er beter trainen met wat meer focus op intensiteit. Bovendien zit ik er door het goede weer al eens wat langer op de fiets", vertelt Sweeck. "Al ga ik er natuurlijk ook voldoende proberen rusten."

Moeilijk om te plannen

"Of de ploeg er financieel voor iets tussenzit? Nee, ik betaal dat uit eigen zak. Vroeger gingen er veel renners voor de kersperiode met de voltallige ploeg voor twee weken naar Spanje, ik denk dat het gewoon een beetje traditie is. Ik heb het vorig jaar overigens ook gedaan. Vroeger kon je zo'n trainingsweek na de cross in Koksijde wel iets makkelijker plannen, maar nu zit de kalender zo vol. Het is elk weekend vollen bak", aldus Sweeck.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties