20-jarige Verdonschot greep nét naast Belgische titel, maar wordt toch beloond door Jurgen Mettepenningen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
20-jarige Verdonschot greep nét naast Belgische titel, maar wordt toch beloond door Jurgen Mettepenningen

Sanne Cant pakte zondag haar 8e Belgische driekleur op rij, maar van een leien dakje liep dat zeker niet. Cant kreeg te maken met een jonge en erg sterke Laura Verdonschot, die uiteindelijk nipt de duimen moest leggen.

Verdonschot was aan een erg sterke race bezig en mocht zelfs dromen van het hoogste schavotje. Teammanager van Marlux-Napoleon Games Jurgen Mettepenningen zei tijdens de cross bij Sporza al dat zijn jonge renster meteen een profcontract kreeg als ze zich tot Belgisch kampioen kroonde.

Contract tot 2019

Het lukte uiteindelijk dus net niet, want Verdonschot beet haar tanden stuk op een taaie Sanne Cant. Maar ondanks het feit dat ze die Belgische titel gemist heeft, kreeg ze na de race heuglijk nieuws te horen van Mettepenningen. Verdonschot heeft dan toch dat profcontract beet en blijft tot 2019 bij Marlux-Napoleon Games.

"De vrouw voor de toekomst", was Mettepenningen na de race vol lof. Ook Verdonschot was uiteraard tevreden. "Wat een dag gisteren, eentje waarvan ik altijd de herinneringen zal meedragen! Supporters, jullie waren geweldig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties