Belgisch kampioen elite zonder contract duidelijk: "Ambitie is om opnieuw beroepsrenner te worden"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch kampioen elite zonder contract duidelijk: "Ambitie is om opnieuw beroepsrenner te worden"

Wout Van Aert werd Belgisch kampioen bij de mannen, maar tijdens de race was er nog een kampioenschap aan de gang. Vincent Baestaens kroonde zich in Oostende tot Belgisch kampioen bij de elite zonder contract.

De Vlaams-Brabander was uiteraard tevreden met zijn trui. "Ik ben natuurlijk heel content met die trui want je moet hem nog altijd pakken", opent Baestaens. "Ik had graag meegestreden als elite. Maar je moet het leven nemen zoals het komt. Ik ben nu eenmaal geen beroepsrenner meer en dan moet je er maar het beste van maken in de categorie waar je zit."

Aanbod geweigerd

Baestaens kon wel als prof verder aan de slag, maar het aanbod was niet goed genoeg. "Ik kreeg nog wel een profaanbieding, maar die kwam niet overeen met datgene wat ik volgens mij waard ben. Dan heb ik maar mensen aangesproken die ik ken en die wilden met mij in een projectje stappen dat rond mij draait. Ik heb het momenteel 100% naar mijn zin."

Ooit droomt hij wel nog van een profbestaan. "Ik vind dat ik die plaats ook verdien. Ik was vandaag 14de of 15de en ik had geen goeie dag omdat je uiteindelijk volop bezig bent met die titel. Voor je aan de cross begint, zit je al niet in de wedstrijd van de profs. Mijn ambitie is echter om opnieuw beroepsrenner te worden", besluit Baestaens in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties