Een rooskleurige toekomst voor de jongste Nys? "Voor Thibau zie ik alleen maar troeven"

Redactie
| 2 reacties
Een rooskleurige toekomst voor de jongste Nys? "Voor Thibau zie ik alleen maar troeven"

Thibau Nys is amper 14 jaar oud, maar staat zeker na zijn Belgische titel van afgelopen zaterdag vol in de belangstelling. Sportpsycholoog Jef Brouwers ziet het alvast goed komen.

De achternaam van Thibau Nys weegt natuurlijk door, met het indrukwekkende palmares van zijn vader Sven. De verwachtingen zijn dus groot, maar Nys senior heeft zijn zoon nooit helemaal afgeschermd van de media. "Ik denk dat er weinig kans is dat dit misloopt", zegt Brouwers in HNB. "Nochtans gaat het in tegen mijn principes."

"Ik zeg altijd: ouders moeten wegblijven van de sportieve opleiding van hun kind. Vanuit het idee: ze kennen zelf te weinig van de sport, en ze tillen dat kind vaak over het paard. Maar hier geldt dat niet. Sven kent alles van de cross. En hij is net degene die al zijn hele leven bescheidenheid en realisme uitstraalt. Voor Thibau zie ik alleen maar troeven."

De sportpsycholoog ziet dus geen problemen met alle media-aandacht. "Het is een fout vooroordeel dat media-aandacht op jonge leeftijd nefast is in de sport. Die aandacht op zich is geen probleem, wel de manier waarop je ermee omgaat. Sport moet 'fun' blijven op jonge leeftijd. Zolang dat het geval is, maakt het weinig uit of er een camera bij staat", besluit Brouwers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties