Goede vriend en ploegmaat Wout Van Aert ontgoocheld: "Mijn beste dag van het seizoen"

Redactie
| 1 reacties
Goede vriend en ploegmaat Wout Van Aert ontgoocheld: "Mijn beste dag van het seizoen"

Zijn ploegmaat en goede vriend Wout Van Aert reed naar een nieuwe Belgische titel op het BK veldrijden in Oostende, maar Tim Merlier moest zelf genoegen nemen met een vierde plek. Ontgoocheling was er achteraf zeker en vast.

Tim Merlier leek met een sterke slotronde nog over Laurens Sweeck te gaan, maar eindigde nipt naast het podium. "Als sprinter in de laatste ronde geklopt worden, dat is een ferme ontgoocheling", zei Merlier achteraf. "Ik had mijn beste dag van het seizoen. Maar ik ben vooral blij dat het nog eens gelukt was op een kampioenschap."

In de openingsronden leek Merlier vooral afstoppingswerk voor ploegmaat Van Aert te doen. Al is dat niet helemaal correct volgens de crosser. "Ik kwam naar de kop, maar ik voelde dat de rest geen moeite deed om Wout terug te halen. Ik keek enkele keren achterom, maar ze reden voor de tweede plek", aldus Merlier bij Sporza.

Ticket voor WK in Luxemburg

"Het is al heel het seizoen duidelijk dat Wout favoriet was voor die titel en het is hem ook gelukt", klinkt het. Na zijn vierde plek heeft Merlier bij bondscoach De Bie gesolliciteerd voor een WK-ticket. "Ik hoop dat ik mee mag naar het WK, maar het zal van de volgende weken afhangen. Ik zal volgende week extra mijn best doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties