"Ik geloof echt dat Wout Van Aert ooit Parijs-Roubaix kan winnen"

Redactie
| 9 reacties
"Ik geloof echt dat Wout Van Aert ooit Parijs-Roubaix kan winnen"

We kregen een saai BK te zien in Oostende, maar met Wout Van Aert was er wel een indrukwekkende winnaar. Ex-crosser en analist Paul Herygers strooit met complimenten naar de kersverse Belgische kampioen.

Twee minuten na de start was het al duidelijk dat een ontketende Wout Van Aert op weg was naar de overwinning. "Maar de manier waarop hij vandaag gedomineerd heeft, dat was af", opent Herygers bij Sporza. "Hij hield eigenlijk zelfs reserve voor het grote werk dat nog volgt."

"Als hij echt als een beer tekeergegaan zou zijn, dan zou hij een voorsprong van twee minuten gehad hebben", vervolgt de voormalige crosser. "Zijn postuur is indrukwekkend. In zijn koerspakje steekt zijn ribbenkast erdoor. Als je Wout ziet, dan zie je hoe een man gebouwd moet zijn om te koersen."

Als je Wout ziet, dan zie je hoe een man gebouwd moet zijn om te koersen - Paul Herygers

Maar Herygers gaat zelfs nog een stapje verder met zijn complimenten voor Van Aert. "Wout is een kasseivreter, een type zoals Tafi, Ballerini en Museeuw. Het is één brok graniet. Als ik vandaag zou zeggen dat Wout ooit Parijs-Roubaix kan winnen, dan sta ik niet te lullen. Ik geloof dat echt", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties