Snipperdag voor Wout Van Aert, 16e zege voor Mathieu van der Poel in Otegem

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Snipperdag voor Wout Van Aert, 16e zege voor Mathieu van der Poel in Otegem
Foto: © photonews

Een dag na de kampioenschappen heeft Mathieu van der Poel zich tot winnaar gekroond in het West-Vlaamse Otegem. De Nederlander kwam traag op gang, maar kende uiteindelijk weinig tegenstand. Wout Van Aert had een snipperdag.

Toon Aerts ontgoochelde op het BK in Oostende, maar was snel vertrokken in Otegem. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel kenden dan weer een trage start. De Nederlander was de enige crosser die in de materiaalzone bewust zijn fiets niet wisselde en lopend een serieuze inhaalbeweging maakte.

Na twee ronden was de aansluiting van van der Poel vooraan een feit. Van Aert verloor steeds meer terrein en stond halverwege de cross al op een halve minuut van zijn grote rivaal. Van der Poel leek op weg naar de overwinning, daarachter voerden Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Europees kampioen Aerts een hevige strijd.

Geen fiets klaar

Toch even opschudding wanneer er twee ronden voor het einde geen fiets klaarstond voor de koploper, maar van der Poel kon zich tijdverlies permitteren. Net als vorig jaar reed de Nederlander naar de zege. In de strijd om de tweede plek haalde Aerts het voor Sweeck. Tim Merlier werd net als zondag op het BK 4e, Van Aert uiteindelijk 5e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties