Sven Nys laat zich uit over toekomst van zoon Thibau: "Het kan dat hij voor 20 jaar vertrokken is"

Redactie
| 3 reacties
Sven Nys laat zich uit over toekomst van zoon Thibau: "Het kan dat hij voor 20 jaar vertrokken is"

Het grote nieuws van afgelopen zaterdag was de Belgische titel van Thibau Nys bij de eerstejaars nieuwelingen. Een trotse vader Sven Nys sprak over de toekomst van zijn zoon, maar wil zijn zoon absoluut geen druk opleggen.

Sven Nys was erg emotioneel na de eerste Belgische titel van zoon Thibau. "Het was uiteraard heel emotioneel", opent Nys bij Joe FM. "Ik vond de zege van Thibau eigenlijk mooier dan zelf winnen. Als je jouw zoon gelukkig ziet en de handen in de lucht ziet steken, dat is toch een heel speciaal moment."

En wat nu met Thibau? Net als vader Sven een carrière als crosser tegemoet gaan? "Het kan dat hij voor 20 jaar vertrokken is", vervolgt Nys. "Dat BK is een stap en zal hem extra motiveren. Of het ooit iets wordt als zijn job, want nu is het nog een hobby, dat weet ik natuurlijk niet en daar gaan we ook helemaal geen druk opleggen. Dat moet hij zelf beslissen."

"Dat BK is een stap en zal hem extra motiveren" - Sven Nys

Thibau krijgt op jonge leeftijd natuurlijk al met heel wat druk te maken. "Dat is niet iets waar wij zelf om vragen al die druk en aandacht. Eigenlijk was Thibau beter iets jonger geweest met een aantal jaar tussen hem en mij. Maar hij gaat goed om met die druk. Het belangrijkste is nog steeds school en respect hebben voor anderen", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties