Van Aert en Albert spreken zich uit over wegcarrière: "Ik droom van de Ronde en Roubaix"

Redactie
| 22 reacties
Van Aert en Albert spreken zich uit over wegcarrière: "Ik droom van de Ronde en Roubaix"

Paul Herygers zei na de winst van Wout Van Aert op het BK nog dat hij de Kempenaar ooit Parijs-Roubaix ziet winnen. Een dag na zijn triomf in Oostende hadden ook Van Aert zelf en zijn ploegleider Niels Albert het over de klassiekers.

Zelf wil Van Aert ooit scoren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Daar droom ik wel een beetje van", geeft hij toe. "Ik ben op de weg wel steeds beter gaan rijden, maar er zijn nog altijd veel koersen die mij eigenlijk niet veel zeggen. De Ronde en Roubaix waren wel twee wedstrijden waarvoor ik vroeger thuisbleef."

"Die koersen hebben mij altijd wel aangesproken, ook al was ik veldrijder", aldus de tweevoudige Belgische kampioen bij Sporza. Ploegleider Niels Albert laat zijn pupil eerder vrij in die keuze. "Ik denk dat Wout nu in eerste instantie motivatie moet halen uit op jonge leeftijd zoveel mogelijk koersen winnen en een carrière uitbouwen."

"In het veld moet hij proberen om een van de grootsten aller tijden te worden" - Niels Albert

"Als hij ervoor zou kiezen om in het veld te blijven, dan moet hij proberen om een van de grootsten aller tijden te worden", zegt Albert. "Het is een keuze die Wout zelf moet maken. In zijn nieuwe ploeg kan hij in alle rust zijn eigen programma kiezen en zijn toekomst uitstippelen. Na verloop van tijd heeft hij alle kansen om alle grote wedstrijden te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties