Wielerkrant selecteert: de vijf grootste wielertalenten (U23) van de toekomst

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Wielerkrant selecteert: de vijf grootste wielertalenten (U23) van de toekomst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie zijn de grote wielerkampioenen van de toekomst? Wielerkrant selecteerde vijf talentvolle renners onder de 23 jaar waar we de komende jaren hopelijk nog veel over zullen kunnen schrijven.

David Gaudu (FRA, 1996, La Française des Jeux)

David Gaudu wordt in Frankrijk gezien als het volgende klimtalent na Thibaut Pinot en Romain Bardet, die allebei zes jaar ouder zijn dan de 20-jarige Bretoen. Vorig jaar won Gaudu de Ronde van de Toekomst en de Vredeskoers, twee prestigieuze rittenwedstrijden bij de beloften.

Hugh Carty (GBR, 1994, Cannondale-Drapac)

Deze 22-jarige Brit reed de voorbije twee seizoenen voor de Spaane procontinentale ploeg Caja Rural en koos dit seizoen verrassend niet voor Sky, maar wel voor Cannondale-Drap. Carty is dus geen neoprof, maar wel een debutant in de WorldTour.

Vorig seizoen eindigde hij al knap negende in het eindklassement van de Ronde van Catalonië. Hij moest zo slechts 15 seconden prijs geven op Chris Froome, die er achtste werd. Carty won bovendien ook de Ronde Van Asturias. Kan hij zich bij Cannondale nog verder ontwikkelen? Dan hebben we het laatste van deze jongen nog niet gezien.

Pascal Ackermann (DUI, 1994, Bora Hansgrohe)

Deze 22-jarige spurtbom werd vorig jaar al vierde in de spurt op het nationaal kampioenschap bij de profs in Duitsland. Alleen Greipel, Walscheid en Kittel sprintten toen sneller in de straten van Erfurt.

Ackermann werd ook tweede op het WK voor de beloften en is eveneens een goede baanwielrenner. Hij wordt algemeen beschouwd als de volgende Duitse spurter die etappezeges in de grote rondes in de wacht kan slepen.

Tao Hart Geoghegan (GBR, 1995, Team Sky)

Je vraagt je af waar ze ze blijven halen, maar ook Geoghegan wordt gezien als een Brits rondetalent. Hij werd tweede in de Vredeskoers en zesde in Ronde van de Toekomst, twee rittenkoersen die werden gewonnen door de eerder genoemde Gaudu. Geoghegan nam vorig jaar ook al deel aan rittenkoersen bij de profs.

Zo werd hij twaalfde in de Ronde van Californië, twaalfde in de Ronde van Utah en veertiende in de Ronde van Groot-Brittannië. In 2015 stond hij als derde op het podium van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Hij verlaat dit jaar Axeon Hagens Berman voor het Team Sky van Chris Froome.

Mads Würtz Schmidt (DEN, 1994, Team Katusha - Alpecin)

Schmidt is een Deense tijdritspecialist. Hij werd in 2015 wereldkampioen tijdrijden bij de beloften (zie foto) en eindigde in datzelfde jaar ook derde in het Deens kampioenschap tijdrijden bij de profs. Hij won toen ook een tijdrit in de Ronde van Denemarken, een nummer dat hij vorig seizoen herhaalde. In 2016 bleef hij in die tijdrit Lars Boom voor. Hij verlaat dit jaar Team Trefor en debuteert bij Team Katusha bij de grote jongens in de WorldTour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties